top of page

Safety First 

Het beoefenen van ademwerk kan een waardevolle en helende ervaring zijn voor zowel de geest als het lichaam. Het is echter van het grootste belang om te benadrukken dat ademwerk nooit in of nabij water moet worden uitgevoerd. Veiligheid staat altijd voorop en het uitvoeren van ademwerk in water kan ernstige risico's met zich meebrengen. (Shallow water drop out)

Water en ademwerk vormen een potentieel gevaarlijke combinatie vanwege het risico op bewustzijnsverlies, duizeligheid of desoriëntatie en kan soms optreden tijdens intensieve ademhalingssessies. In water bestaat het risico op verdrinking, zelfs in ondiep water of onder toezicht. De effecten van ademwerk kunnen variëren van lichamelijke sensaties tot emotionele ontlading en deze kunnen onvoorspelbaar zijn.

Om de veiligheid te waarborgen, is het essentieel om ademwerk altijd op een droge en stabiele omgeving uit te voeren. Vermijd locaties in de buurt van waterlichamen, zoals zwembaden, meren of oceanen. Zorg ervoor dat je ademwerk beoefent op een plek waar je ongestoord bent en waar je alle aandacht kunt richten op je eigen welzijn, zonder afleiding of gevaren.

Als je deelneemt aan ademwerk onder begeleiding van een professional, zorg er dan voor dat deze persoon ervaring heeft en bekend is met de veiligheidsprotocollen. Bovendien is het altijd aan te raden om vooraf medisch advies in te winnen, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent.

 

Onthoud altijd dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft bij het beoefenen van ademwerk en het vermijden van water is een eenvoudige, maar cruciale stap om een positieve en risicovrije ervaring te waarborgen.

Check de veiligheid Video van onze vrienden van BaseQamp!

bottom of page